Акацієвий мед
Корисний делікатес допомагає зміцнити імунну та нервову системи, поліпшити стан шкіри, нігтів і зубів. Регулярне вживання меду в невеликих кількостях підвищує рівень гемоглобіну та нормалізує кров'яний тиск. Його ферменти сприяють поліпшенню травлення, допомагаючи секреції кишечника.
Акацієвий мед має ніжний аромат і чудовий смак, що нагадує солодку ваніль. Він ідеально підходить для підсолоджування напоїв, десертів і випічки. Легкий, світло-жовтий, рідкої консистенції - це затребуваний інгредієнт в рецептах соусів до м'ясних і рибних страв.
Три факти про органічний акацієвий мед:
- У складі нектару білої акації переважає фруктоза. Тому акацієвий мед вважається гіпоалергенним продуктом, який легко засвоюється організмом.
- Щоб зберегти всі корисні речовини, справжній смак і аромат, мед не нагрівають вище 38 ° С. Його якість відповідає високим європейським стандартам і регулярно підтверджується лабораторними аналізами.
- Вулики утримуються відповідно до принципів органічного бджільництва. Виготовляються з натуральних матеріалів і навіть не покриваються фарбою, щоб уникнути проникнення хімічних речовин. Заборонено лікування бджіл антибіотиками, а також годівля їх цукром або цукровим сиропом.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 286 кКал |
Білки | 0,8 г |
Вуглеводи | 71 г |
Органічні кислоти | 1,2 г |
Вода | 17,4 г |
Моно- і дисахариди | 70,3 г |
Крохмаль | 4,5 г |
Зола | 0,3 г |
Вітаміни | |
Вітамін PP | 0,2 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,01 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,03 мг |
Вітамін B5 (пантотенова кислота) | 0,1 мг |
Вітамін B6 (піридоксин) | 0,1 мг |
Вітамін B9 (фолієва кислота) | 15 мкг |
Вітамін C | 2 мг |
Вітамін H (біотин) | 0,04 мкг |
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) | 0,4 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 14 мг |
Магній | 3 мг |
Натрій | 10 мг |
Калій | 36 мг |
Фосфор | 18 мг |
Хлор | 19 мг |
Сірка | 1 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 0,8 мг |
Цинк | 0,094 мг |
Йод | 2 мкг |
Мідь | 59 мкг |
Марганець | 0,034 мг |
Фтор | 100 мкг |
Кобальт | 0,3 мкг |
Інформація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 г (600,6 кКал) | |
Склянка 200 мл = 170 г (357,0 кКал) | |
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (71,5 кКал) | |
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (22,88 кКал) |
Корисні рецепти з органічним акацієвим медом
Імбирний чай з органічним медом
Приготування: Наріжте імбир на тонкі скибочки, лимон на часточки. Відокремте листя від гілочок м'яти. У чайник для заварювання складіть всі інгредієнти і залийте водою. Зачекайте 10-15 хв, поки чай завариться. Процідіть через сито і розлийте по чашках. Дайте йому трохи охолонути і додайте мед.
Торт "Медовик"
Приготування: У ємність влийте мед, посипте содою і поставте на маленький вогонь, постійно помішуючи. Коли підніметься піна, зніміть з вогню і додайте масло. Поки воно тане, збийте яйця з цукром. Перемішайте медово-масляну масу і влийте в неї яєчну. Додайте борошно та знову перемішайте. Тісто має бути густим, як сметана. Вилийте у форму і випікайте 30 хвилин. Поки печеться основа, займіться начинкою. Чорнослив поріжте на дрібні шматочки, сметану змішайте з цукром. Масу розділіть на 2 частини. До однієї частини додайте чорнослив і перемішайте. Коли корж спечеться, розріжте його поперек на 2 частини. Половину крему з чорносливом нанесіть на гарячий корж, а коли він охолоне, додайте частину крему, яка залишилася. Накрийте другим коржем і полийте торт сметаною без чорносливу. Посипте шоколадною стружкою і залиште настоятися мінімум на годину. Смачного!