Пшенична крупа
Пшенична крупа — органічна крупа, виготовлена з очищених від зародка насіннєвих і плодових оболонок зерен пшениці, що ретельно подрібнюються, а потім шліфуються. Цей продукт вважається одночасно калорійним і добре засвоюваним. По суті, це чудове дієтичне джерело енергії.
Три факти про пшеничну крупу:
- Страви з пшеничної крупи уповільнюють процеси старіння та сприятливо впливають на стан шкіри, волосся і нігтів. Пшенична каша відрізняється високим вмістом холіну – речовини, що регулює жировий обмін. Тому пшенична крупа є регулятором обміну жирів, покращує роботу органів травлення та сприяє зниженню рівня холестерину в крові.
- Пшенична крупа допомагає нормалізувати кислотно-лужний баланс, підвищити потенцію та загальний імунітет, компенсувати вітамінно-мінеральну недостатність.
- Крім незамінних амінокислот, клітковини, мінеральних речовин і вітамінів, пшенична крупа багата на каротин і біотин.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 329 кКал |
Білки | 11,9 г |
Жири | 2,3 г |
Вуглеводи | 69,3 г |
Харчові волокна | 4,4 г |
Вода | 14 г |
Моно- і дисахариди | 2 г |
Крохмаль | 62,4 г |
Зола | 2,5 г |
Насичені жирні кислоти | 0,2 г |
Вітаміни | |
Вітамін PP | 1,4 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,3 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,1 мг |
Вітамін B6 (піридоксин) | 0,5 мг |
Вітамін B9 (фолієва кислота) | 32 мкг |
Витамин E (ТЕ) | 1,8 мг |
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) | 2,9 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 40 мг |
Магній | 60 мг |
Натрій | 17 мг |
Калій | 295 мг |
Фосфор | 261 мг |
Сірка | 81 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 4,4 мг |
Цинк | 1,09 мг |
Мідь | 370 мкг |
Марганець | 0,76 мг |
Фтор | 90 мкг |
Молібден | 13 мкг |
Кобальт | 2,1 мкг |
Інформація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 г (646,8 кКал) | |
Склянка 200 мл = 170 г (523,6 кКал) | |
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (77 кКал) | |
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (24,6 кКал) |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту. Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.
Готуємо органічну пшеничну крупу просто
Корисні рецепти з органічною пшеничною крупою

Пшенична каша з грибами
Приготування:Відваріть гриби, відкиньте на друшляк. Відвар перелийте в інший посуд, гриби остудіть та поріжте невеликими шматочками. Розтопіть вершкове масло, додайте до нього трохи рослинної олії та обсмажте порізану цибулю. В кінці додайте стакан грибного бульйону, прокип’ятіть. У залишки грибного бульйону, що закипів, засипте промиту пшеничну крупу, розтоплене масло, посоліть. Коли каша почне густіти, додайте гриби, смажену цибулю з бульйоном, вимішайте та помістіть на 40 хвилин у духовку, прогріту до 200°С. Готову кашу посипте зеленню та заправте розтопленим вершковим маслом.

Пшенична каша з маслинами
Приготування: Залийте промиту крупу 2 стаканами води, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму та варіть близько 20 хвилин під кришкою, поки крупа не розвариться. Поріжте маслини та сир, змішайте з пшеничною кашею. Дрібно наріжте м’яту і додайте до решти інгредієнтів. Посоліть і приправте перцем за бажанням. Змішайте оливкову олію з лимонним соком і заправте кашу. Все добре перемішайте і подавайте.