Мед
Органічний бджолиний мед різнотрав’я — це органічний продукт, отриманий після переробки бджолами-медоносами нектару квітучих польових трав. Мед дуже легко засвоюється організмом, тому що він складається з простих цукрів: глюкози та фруктози, і комплексу вітамінів та мікроелементів. Крім того, в невеликих кількостях в ньому присутній пилок рослин, прополіс, ферменти, що виділяються бджолою, і речовини, що первісно присутні в нектарі квітів. Завдяки цьому мед має антибактеріальну, протигрибкову та антивірусну дію, підвищує енергетичний рівень, життєвий тонус людини та додає сил.
3 факти про органічний мед:
-
Бджолині вулики знаходяться на території органічних полів та угідь, які 3 роки не оброблялися агрохімією та сертифіковані Європейськими органами. У радіусі 3 км польоту бджоли від вулика розташовані тільки органічні сільськогосподарські угіддя.
-
У нагляді за вуликом не використовуються жодні хімікати та антибіотики. А в приготуванні меду не додаються цукор та жодні інші добавки.
-
У процесі виробництва мед не нагрівається вище 38 градусів, що повністю зберігає його корисні властивості.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 314 кКал |
Білки | 0,8 г |
Вуглеводи | 74,8 г |
Органічні кислоти | 1,2 г |
Вода | 17,4 г |
Моно- і дисахариди | 70,3 г |
Крохмаль | 4,5 г |
Зола | 0,3 г |
Вітаміни | |
Вітамін PP | 0,2 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,01 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,03 мг |
Вітамін B5 (пантотенова кислота) | 0,1 мг |
Вітамін B6 (піридоксин) | 0,1 мг |
Вітамін B9 (фолієва кислота) | 15 мкг |
Вітамін C | 2 мг |
Вітамін H (біотин) | 0,04 мкг |
Вітамін PP (ніациновий еквівалент) | 0,4 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 14 мг |
Магній | 3 мг |
Натрій | 10 мг |
Калій | 36 мг |
Фосфор | 18 мг |
Хлор | 19 мг |
Сірка | 1 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 0,8 мг |
Цинк | 0,094 мг |
Йод | 2 мкг |
Мідь | 59 мкг |
Марганець | 0,034 мг |
Фтор | 100 мкг |
Кобальт | 0,3 мкг |
Інформація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 г (646,8 кКал) | |
Склянка 200 мл = 170 г (523,6 кКал) | |
Столова ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 25 г (77 кКал) | |
Чайна ложка («з верхом», крім рідких продуктів) = 8 г (24,6 кКал) |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами та вітамінами. Для органічної продукції ці параметри істотно залежать від природних факторів – температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посушливості або дощового сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна і типу ґрунту.
Передбачити всі фактори неможливо, ці дані показники є усередненими і довідковими.
Корисні рецепти з медом
Чай лимонад з медом
Приготування: Заваріть 2 літри чорного чаю з м’ятою, дайте йому охолонути. Лимон розріжте навпіл, одну половину наріжте кружечками, з другої вичавте сік. Перемішайте лимонний сік з медом і додайте цю суміш до чаю. У глечик з чаєм покладіть лід, кружечки лимона та подавайте.
Медова французька заправка для салату без олії
Приготування: Змішайте всі інгредієнти в середній ємності, ретельно перемішайте до розчинення солі. Для зберігання в холодильнику перелийте заправку в скляну ємність. Заправка відмінно підходить для зелених салатів і курки.