Кокосове борошно
Великою популярністю кокосове борошно користується завдяки своєму цінному складу. Низький вміст швидких вуглеводів робить його суперфудом, який можна додавати в смузі або коктейлі. У нього м'яка текстура, за рахунок чого воно часто використовується в рецептах крем-супів і соусів. А екзотичний аромат і витончений смак кокосу надають будь-яким десертам вишуканості та оригінальності.
Кокосове борошно вимагає правильних умов зберігання в щільно закритій тарі. Щоб уникнути впливу кисню та інших зовнішніх факторів, ми розробили спеціальний пакет дой-пак з замком zip-lock. Це унікальна для України упаковка, виготовлена з полімерної чотиришарової плівки з металізованим шаром всередині. Вона дозволяє зберегти всі поживні речовини та свіжість продукту протягом усього терміну придатності.
Три факти про органічне кокосове борошно:
- Кокосове борошно містить велику кількість клітковини, через що поглинає набагато більше рідини, ніж будь-яке інше. Харчові волокна сприяють відмінному травленню і здоров'ю кишечника, зв'язують і виводять токсини, допомагають підтримувати струнку фігуру.
- У кокосовому борошні багато мінералів, особливо магнію, заліза, натрію і селену. Воно має цілющий вплив на шлунково-кишковий тракт, допомагає при гастриті та сприяє усуненню печії.
- Кокосове борошно ідеально підходить як натуральне джерело білка для людей, які дотримуються контрольованих дієт. Крім того, в ньому немає глютену, тому його можна сміливо включати до безглютенового раціону харчування.
Харчова цінність | |
---|---|
Калорійність | 388,3 кКал |
Білки | 19,8 г |
Жири | 10,8 г |
Вуглеводи | 54,1 г |
Харчові волокна | 6,2 г |
Моно- і дісахариди | 5,6 г |
Зола | 0,78 г |
Вода | 37,6 г |
Насичені жирні кислоти | 2,21 г |
Вітаміни | |
Вітамін В4 (холін) | 23,7 мг |
Вітамін B1 (тіамін) | 0,06 мг |
Вітамін B2 (рибофлавін) | 0,10 мг |
Вітамін B6 (піридоксин) | 0,31 мг |
Вітамін B3 (ніацин) | 0,63 мг |
Вітамін E (ТЭ) | 0,11 мг |
Вітамін К | 0.11 мг |
Макроелементи | |
Кальцій | 109 мг |
Магній | 94,1 мг |
Натрій | 80 мг |
Калій | 755 мг |
Фосфор | 215 мг |
Мікроелементи | |
Залізо | 6,67 мг |
Цинк | 2,09 мг |
Мідь | 0,83 мг |
Марганець | 2,87 мг |
Інформація про вагу продукту: | |
Склянка 250 мл = 210 г (815,4 кКал) | |
Склянка 200 мл = 170 г (660,1 кКал) | |
Столова ложка ("з верхом", окрім рідких продуктів) = 25 гр (97 кКал) |
|
Чайна ложка ("з верхом", окрім рідких продуктів) = 8 гр (31,0 кКал) |
Хімічний склад продукту характеризується калорійністю, білками, жирами, вуглеводами, харчовими волокнами і вітамінами. Для органічної продукції ці параметри значно залежать від природніх факторів - температури повітря і кількості опадів під час вегетації рослини, посухи чи вологості сезону, географічної довготи та широти вирощування, ботанічного сорту зерна та типу грунту. Передбачити всі фактори неможливо, тому ці показники являються усередненими та довідковими.
Корисні рецепти з кокосового борошна

Кокосовий смузі з кавуна і полуниці
Приготування: Розріжте кавун на шматки, видаліть кісточки і столовою ложкою дістаньте м'якоть. Вимиту полуницю очистіть від плодоніжок, розріжте на дві частини. Викладіть все в чашу міксера та увімкніть його. Коли маса стане однорідною, додайте молоко, кокосове борошно та знову збийте міксером.

Кокосовий кекс з бананами
Приготування: В глибоку ємність висипте просіяне кокосове борошно, а також соду та все добре змішайте. Поріжте банани шматочками, додайте до них лимонний сік і за допомогою міксера доведіть до консистенції однорідного пюре. Ретельно збийте яйця з цукром і з'єднайте їх з банановим пюре, акуратно розмішуючи вручну. Отриману суміш додайте до ємності з борошном і содою, після чого замісіть тісто. Дайте йому 5 хвилин, щоб загуснути, потім знову перемішайте. Викладіть тісто У відповідну форму для випічки (20см х 10см), застеливши її дно пергаментним папером. Відправте майбутній кекс в розігріту до 150 ° С духовку на 50-60 хвилин.